Chronojuwelier.com is onderdeel van Vaessen Juweliers in Heerlen.

Vaessen Juweliers is opgericht in 1900 door Stephanus Vaessen op de boerderij van zijn ouders te Voerendaal. Stephanus Vaessen, onze overgroot opa, begon met het repareren van uurwerken van mensen uit de buurt en vergaarde zo alle kennis die nodig was om een juwelierszaak te starten. Dit deed hij dan ook in 1915 toen hij verhuisde naar Heerlen. Op de Oranje Nassaustraat nummer 7 startten hij een juwelierszaak met reparatieatelier. 

In 1938 verhuisde de winkel naar de Bongerd (Markt). Dit pand had hij laten bouwen in 1926 en daarna direct verhuurd. Deze zaak gaf hem het voordeel dat er meer ruimte was voor de winkel zelf en het reparatieatelier. Heerlen was op dat moment een mijnwerkersstad en had een grote aantrekkingskracht op de gehele regio.

Vanaf 1942 kwam Winand Vaessen in de zaak, onze opa, hij werd persoonlijk opgeleid door onze overgrootvader en leerde snel alle facetten die nodig zijn om het vak van juwelier uit te oefenen. Winand was een echte horlogemaker en vakman en stond niet graag op de voorgrond in de winkel, gelukkig trouwde hij met Gerry Frijns, een dochter van een herenmodezaak te Valkenburg. Samen met Winand runde ze de winkel tot aan 1972.

In dit jaar kwam onze vader Steph Vaessen in de winkel, nadat hij zijn studie in Schoonhoven afgerond had. Met Steph Vaessen kwamen ook snel de eerste grote merken bij onze winkel. Door de vele reizen die hij maakte naar Londen, Parijs, Zwitserland en Italië zag hij wat voor een winkel hij zelf graag wilden hebben.

Bekroning op het werk van onze overgroot opa, opa en vader is het hofleveranciersschap dat de winkel kreeg in 2000.

Vanaf 2010 zijn wij (Servaas en Victor Vaessen) in het bedrijf gekomen en zijn wij verantwoordelijk om het oudste bedrijf van Heerlen voor te zetten. Met veel plezier ontvangen wij iedere dag mensen vanuit heel Nederland, Duitsland en België die wij kennis laten maken met de uitgebreide collecties juwelen en horloges die wij verkopen. Uiteraard bent ook u van harte uitgenodigd in onze winkel in het hart van Heerlen.

Graag ontvangen wij U in onze winkel...

Vaessen Juweliers

To Top