Repareren van Uw horloge bij Chronojuwelier.

Als uw horloge wilt laten repareren, kunnen wij u helpen. Zie hieronder voor wat te doen...
 

 

    Vul het formulier in*      

Wij sturen u de verpakking*    

  Verzend uw horloge*

   Wij repareren het*

*Geeft ons zo veel mogelijk
informatie betreffende uw horloge, 
dan geven wij u een richtprijs.
Merk/Model/Klacht/aankoopdatum
 

*Zodat u uw horloge 
verzekerd en aangetekend 
naar ons op kunt sturen.
*Verzend dit bij uw lokale
postkantoor of breng het in 
onze winkel in Heerlen.  
 *Wij emailen u een prijsopgave, 
als u akkoord gaat dan
repareren wij het voor u.

Batterij service inclusief waterdicht maken:  €50,- 


Onder batterij service verstaan wij die ingreep die de batterij vervangt wanneer de oude leeg blijkt te zijn.  Bij deze ingreep maken wij verschil tussen een waterdicht horloge en een niet waterdicht horloge.

- Bij een niet waterdicht uurwerk wordt de kast eerst grondig schoon gemaakt zodat er geen stof  in het uurwerk terecht kan komen. Daarna verwisselen wij de batterij pas door een nieuwe batterij van hoge kwaliteit te plaatsen. Mocht het uurwerk niet functioneren met een nieuwe batterij, dan moet het uurwerk waarschijnlijk een onderhoudsbeurt ondergaan.

- Is het horloge een waterdicht exemplaar dan gaat de ingreep als volgt te werk:  de band wordt van de kast gehaald en indien van metaal ultrasonisch schoon gemaakt (schoon trillen) De kast van het uurwerk wordt schoon gemaakt waarna deze wordt geopend en de batterij vervangen.  De aanwezige pakking van rubber wordt vervangen door een nieuw exemplaar. Het uurwerk wordt weer in elkaar gezet en daarna getest op waterdichtheid (6 bar).

- Wordt het horloge gebruikt om ermee te duiken (proffesioneel) dan moet het uurwerk opgestuurd worden naar de fabriek om het daar te laten testen.


Full Service / Revisie: vanaf €200,- (altijd prijsopgave)


Het onderhoud van het uurwerk is belangrijk voor de levensduur ervan. Een uurwerk dat dag en nacht de tijd aangeeft maakt vele miljoenen bewegingen die er voor zorgdragen dat de aanwezige oliën indrogen en vervuilen. Deze dienen na verloop van tijd te worden vervangen door nieuwe olie. Dit noemen wij een onderhoudsbeurt. De tijdspanne van deze onderhoudsbeurt kan van het type uurwerk en omstandigheid van gebruik verschillen. Meestal is bij het achter gaan lopen van het uurwerk een indicator dat het uurwerk een onderhoudsbeurt nodig heeft.       

Een revisie beurt is een onderhoudsbeurt als boven beschreven maar dan worden tevens alle onderdelen vernieuwd die versleten zijn in de loop der jaren. Deze ingreep is natuurlijk niet elke keer nodig. 


Prijsopgave maken kost: €50,-*
* Dit bedrag vervalt als u een akkoord geeft op de prijsopgave.


To Top