Beleid van Chronojuwelier over Geld terug, Ruilen & Garantie.


Geld terug


Bij Chronojuwelier is het mogelijk om uw geld terug te krijgen als uw aankoop onverhoopt tegenvalt of wanneer de bestelling om welke reden dan ook niet aan uw verwachtingen voldoet.

Onze werkwijze voor retouren is als volgt. Wanneer u een product, dat u heeft gekocht via Chronojuwelier, binnen 30 dagen heeft geretourneerd krijgt u het complete aankoop bedrag terug op uw bankrekening. Dit gebeurd binnen uiterlijk 30 dagen na terugzending.

Let op: U kunt enkel producten retourneren die ongedragen zijn. Wanneer u een product terugstuurt dat wel gedragen is, kunnen wij niets voor u betekenen wanneer het gaat om het terugstorten van uw aankoopbedrag.

Ieder geretourneerd product wordt onderworpen aan een controle, wanneer blijkt dat uw aankoop is beschadigd als gevolg van dragen kunnen wij niet anders dan uw aankoop weer terug zenden naar u. De eventuele vervolgkosten als portokosten zullen in dit geval voor rekening komen van de klant.

Uitzondering voor retouren met geld terug !

Voor custom-made producten kunnen wij helaas geen geld terug geven. Bij custom-made moet u denken aan sieraden of horloges waar wij voor u een gravure in hebben gezet of artikelen die speciaal voor u gemaakt zijn.

Wat kunt wel doen met uw aankoop?

U kunt uw aankoop uitpakken zover als nodig is om de staat van uw aankoop te controleren. U kunt uw aankoop passen, maar enkel zo lang als nodig is om te bepalen of de maat en/of kleur naar wens is.

Retouradres en Condities

Wanneer u een product wilt retourneren kunt u dit het beste doen per Aangetekende Post van PostNL (Voorheen TNT).

U kunt uw retourzending richten aan:

Chronojuwelier.com
t.a.v. S. Vaessen
Bongerd 11

6411JL Heerlen 

Wij verzoeken u om duidelijk uw naam, ordernummer en wens tot terugbetaling te vermelden in een begeleidend schrijven.


 Ruilen


Bij Chronojuwelier is het mogelijk om uw bestelde product(en) te ruilen. Wanneer u wilt ruilen kan dit binnen 30 dagen na ontvangst van uw bestelling.


U kunt ruilen door uw bestelling terug te zenden naar Chronojuwelier, Bongerd 11, 6411JL Heerlen. Voeg bij uw zending een brief met daarop tenminste uw naam en uw wensen voor de ruil.

Na ontvangst van uw zending zal contact met u worden opgenomen en eventueel een bijbetaling of gedeeltelijke terugbetaling worden besproken.

Uitzondering !

Voor custom-made producten kunnen wij helaas geen geld terug geven. Bij custom-made moet u denken aan sieraden of horloges waar wij voor u een gravure in hebben gezet of artikelen die speciaal voor u gemaakt zijn.


Garantie


Op ieder product dat u koopt bij Chronojuwelier heeft u garantie op productie en fabricagefouten. Chronojuwelier houdt zich aan de officiële garantietermijnen die gesteld worden door leveranciers, importeurs en fabrikanten. Alle reparaties die binnen de garantietermijn moeten worden uitgevoerd zullen ook door de toeleveranciers van Chronojuwelier worden verricht.


Koopt u bij Chronojuwelier een product dat binnen de gestelde garantie termijn een defect vertoond, dan kunt u altijd bij ons aankloppen om het probleem op te lossen. Wij vinden dat ieder horloge vrij moet zijn van fouten en dat u er plezier van behoort te hebben. U kunt te allen tijde uw aankoop naar ons opsturen voor garantie, wij lossen het graag voor u op.

De garantie die u krijgt op uw aankoop is veelal internationaal en zeer zeker nationaal. Daarom zou u bij iedere juwelier in het land terecht kunnen met uw sieraden of horloges die aangekocht zijn via deze webwinkel. Wij adviseren u om dit alleen te doen als de juwelier, een merkdealer is van het merk sieraad of horloge dat u bij ons heeft gekocht. Twijfelt u daaraan, dan kunnen wij u daarin ook adviseren.

Chronojuwelier Garantie

De Chronojuwelier Garantie is een garantietermijn van 5 jaar die wordt gegeven op horloges van Zwitserse makelij (Swiss Made).

De Chronojuwelier garantie is een verlenging van de fabrieksgarantie met 3 jaar. De voorwaarden die worden gesteld aan deze garantie zijn dezelfde als worden afgegeven door de fabriek. Zo moet het horloge worden onderhouden bij een officiële dealer en dienen alle papieren hiervan te worden bewaard.

Beperkingen

Chronojuwelier biedt garantie aan als service. De garanties zijn geen beperking op de geldende wetten en regels aangaande garantie en conformiteit.

Retouradres en Condities

Wanneer u een product wilt retourneren kunt u dit het beste doen per Aangetekende Post door PostNL (Voorheen TNT Post). Hoewel Chronojuwelier erg goede ervaringen heeft met PostNL, komt het incidenteel voor dat een zending verdwijnt. De geleden schade door vermissing van poststukken kan niet door Chronojuwelier worden vergoed.

U kunt uw retourzending richten aan:

Chronojuwelier.com
t.a.v. S. Vaessen
Bongerd 11
6411JL Heerlen


Wij verzoeken u om duidelijk uw naam, ordernummer en klacht te vermelden in een begeleidend schrijven. Wij zullen contact met u opnemen na ontvangst en beoordelen of u in aanmerking komt voor reparatie of vervanging binnen de garantie.

Verzendkosten:

Voor retourzending van producten dient u in eerste instantie zelf de verzendkosten te betalen. De garantie op producten is nationaal / internationaal, u kunt het dus ook langsbrengen bij een lokale dealer.

Wij lossen uw probleem echter graag op en we waarderen het ook wanneer u dit aan ons toevertrouwt. Daarom zullen wij, zodra vast is gesteld dat het om een defect gaat binnen de gestelde voorwaarden voor garantie, uw verzendkosten vergoeden.

To Top